پخش زنده
دانلود اپلیکیشن اندروید دانلود اپلیکیشن اندروید
English عربي
6641
-
الف
+

جوایز جشنواره «جام‌جم» به چه کسانی رسید؟

پنجمین جشنواره «جام جم» برگزیدگان پرشمار خود را در آیین اختتامیه معرفی کرد.

پنجمین جشنواره «جام جم» برگزیدگان پرشمار خود را در آیین اختتامیه معرفی کرد.

به گزارش آی‌فیلم به نقل از روابط عمومی جشنواره ، مراسم اختتامیه پنجمین دوره از جشنواره «جام جم» امشب سه شنبه ۲۱ اسفندماه در مرکز همایش‌های صداوسیما برگزار شد.

این مراسم که محمدجعفر خسروی اجرای آن را بر عهده داشت با حضور جمعی از مدیران صداوسیما و هنرمندان آغاز شد. عبدالعلی علی عسکری، مرتضی میرباقری، مسعود احمدی افزادی، محمد احسانی، علی فروغی، محمدرضا جعفری جلوه، محسن تنابنده، حمید گودرزی، داریوش اسدزاده، شاهرخ استخری از جمله این مهمانان هستند.

این مراسم با سرود جمهوری اسلامی ایران و قرائت آیاتی از قرآن کریم و با حدود نیم ساعت تأخیر آغاز شد.

جعفر خسروی که اجرای این مراسم را برعهده داشت، در ابتدای این مراسم بیان کرد: اصلاً خوشحال نیستم این مراسم اجرا می‌کنم چون چالش زیادی دارد و اینجا مجریان و بزرگانی هستند که دوست ندارم در مقابلشان اینجا باشم.

هدف آرایش رسانه‌ای جدید است

سپس مسعود احمدی افزادی دبیر این دوره از جشنواره «جام‌جم» روی صحنه آمد و با خیرمقدم به مهمانان و ضمن اشاره به روند برگزاری جشنواره عنوان کرد که ۱۶۵ روز کار مداوم باعث شد تا امروز آیین اختتامیه را برگزار کنند.

وی با اشاره به عرضه جهانی تولیدات صداوسیما تصریح کرد: امروز مسئولیت رساندن محصولات پاک را به جهان داریم. هدف ما در جشنواره شناسایی کار جدید در عرصه محتوا و ساختار و آرایش جدید رسانه‌ای است و امیدواریم این جشنواره محملی برای یک نهضت رسانه‌ای باشد.

هیچ جشنواره‌ای قابل مقایسه با «جام‌جم» نیست

مرتضی میرباقری معاون سیما در ادامه روی سن آمد و عنوان کرد: جشنواره جام جم یکی از بزرگترین رویدادهای رسانه‌ای، علمی و فرهنگی کشور است. هیچ جشنواره‌ای در کشور از نظر میزان مخاطب و بررسی کمیت آثار و همچنین میزان آثار و هنرمندانی که به خلق اثر می‌پردازند قابل مقایسه با جشنواره جام جم نیست.

وی اضافه کرد: ما در جشنواره جام جم ۱۳۸ هزار ۴۶۰ برنامه را بررسی می‌کنیم معمولاً ۱۲۰۰ ساعت سریال تولیدی در سال، صدها برنامه ترکیبی و گفتگومحور و ده‌ها انیمیشن پخش می‌شود. این برنامه‌ها توسط هزاران نفر از برنامه‌سازان و هنرمندان ساخته می‌شود. ده‌ها سریال، مستند، مسابقه و میزگردی که پخش می‌شود توسط صدها هنرمند ساخته می‌شود. مخاطب هیچ جشنواره‌ای تمام ملت ایران نیست اما مخاطب این جشنواره از خردسالان تا کودکان و نوجوانان و جوانان و کهنسالان است.

میرباقری تصریح کرد: ما برای سنجش برنامه‌ها یک ابزار به نام نظرسنجی داریم که در طول سال بیش از یک صد نظرسنجی توسط مرکز افکار سنجی انجام می‌شود. هیچ مجموعه‌ای در ایران از چنین مرکز قوی و غنی‌ای برخوردار نیست. ما برای سنجش صد و چهل هزار ساعت برنامه‌ای که پخش می‌کنیم دائماً از نظرسنجی‌ها استفاده می‌کنیم و بیش از یکصدهزار نفر خبره در این حوزه مشغول به کارند.

وی افزود: ما در سال ۹۷ و در جریان جشنواره پنجم سنجه سومی به سنجه‌های خود اضافه کردیم و علاوه بر اینکه کارشناسان به‌صورت حرفه‌ای داوری‌هایی را در برنامه‌ها و کمیسیون‌ها انجام دادند و نظرسنجی‌هایی که داشتیم، مخاطبان فعال تلویزیون امکانی داشتند که توانستند درباره برنامه‌ها اظهارنظر کنند.

روایت یک «سوءتفاهم» در رأی‌گیری

معاون سیما با اشاره به اینکه سوتفاهمی را می‌خواهد بیان کند، گفت: ما حدود ۱۴۰ برنامه و فرد را در مقام قضاوت قرار دادیم و در بین این تعداد در یک عنوان تغییری در آرا بوجود آمد. اختلالی بوجود آمد که شناسایی شد و میزان آرای اشتباه حذف شد و حوزه‌های امنیتی و قضایی کشور را خبر کردیم که در نهایت علت این اخلال توسط مراجع قضایی اعلام خواهد شد.

میرباقری ادامه داد: هدف اصلی ما این است که کارهای مبتکرانه و خلاقانه‌تر مورد توجه بیشتری قرار بگیرند و ما بتوانیم در سال‌های بعد مسیر خود را افتخارآمیزتر ادامه دهیم.

وی در پایان با یک درخواست از علی‌عسکری رئیس سازمان صداوسیما عنوان کرد: در تمامی سال‌ها حمایتی از طرف رئیس رسانه ملی دریافت کردیم که درخواست دارم این حمایت‌ها همچنان رو به تزاید باشد. اگر صدای ما به قانون‌گذاران و… می‌رسد درخواست می‌کنیم که رسانه ملی دارای ظرفیت عظیمی است و اگر می‌خواهیم حال ملت خوش‌تر باشد و سرمایه اجتماعی ما بیشتر و مقاومت ما افزایش یابد و فرهنگ ملت ایران بالندگی بیشتری داشته باشد بیش از پیش به رسانه ملی پرداخته شود.

اهدای جوایز بخش چهل سالگی انقلاب

در ادامه مراسم عبدالکریم خیامی دبیر بخش برنامه‌های چهلمین سالگرد انقلاب به همراه احمدی افزادی دبیر جشنواره روی صحنه حاضر شدند.

در این بخش ایمان گودرزی برای مستند «عزت»، مهدی سموعی برای برنامه «۴۰۱۳» در شبکه چهار و مهدی نقویان برای مستند «در برابر طوفان ۲» و مجموعه «اولین‌ها» برگزیده شدند.

در بخش فضای مجازی هم محمد ترخانی مسئول سایت شبکه قرآن به‌عنوان بهترین شبکه در حوزه سایت اطلاع‌رسانی و سمیه فیروزفر برای بهترین شبکه در حوزه شبکه‌های اجتماعی معرفی شدند.

گودرز عزیزی هم برای بهترین برنامه در حوزه سایت و شبکه‌های اجتماعی برگزیده شد.

در بخش پویانمایی سیدمسعود صفوی برای تهیه‌کنندگی «نازبالش»، علی احمدی برای کارگردانی «جوانمردان» و ابوالفضل رازانی برای تهیه‌کنندگی «بازی کنیم بخندیم» جوایز اصلی را دریافت کردند.

تجلیل از منوچهر والی‌زاده

در ادامه مراسم کلیپی از سخنان منوچهر والی‌زاده و دوبله فیلم توسط وی پخش شد و در این بخش بزرگداشت وی با حضور مرتضی میرباقری معاون سیما و احمدی افزادی دبیر جشنواره صورت گرفت.

والی‌زاده در این بخش مقابل میکروفن قرار گرفت و گفت: بعد از ۵۰ سال کار در صداوسیما امشب این افتخار نصیبم شد که اینجا قرار بگیرم. خودم را لایق این همه محبت و دوستی نمی‌بینم. از مردم کشور که اینقدر بامحبت و صمیمی هستند ممنونم.

وی افزود: صداوسیما مثل خانه دوم ماست و خدا را شکر همکاران بامعرفتی دارم. اگر این جایزه را گرفتم این جایزه را با همکاران نجیب و دوست داشتنی‌ام تقسیم می‌کنم. در سال‌های اینده جوان‌هایی به حرفه ما می‌آیند و تست می‌دهند تا وارد کار شوند امیدوارم به خوبی وارد کار شوند.

این پیشکسوت عرصه صدا تأکید کرد: من با همه چیز حرفه دوبله ساختم؛ با بیکاری و پرکاری و خدا را شکر این روزها هم روزهای پرکاری ماست.

در ادامه برگزیدگان بخش دوبله اعلام شدند.

در بخش مدیردوبلاژ و صداپیشگی تندیس و لوح تقدیر جشنواره به افشین زینوری تعلق گرفت. در بخش صداپیشگی هم لوح تقدیر و تندیس جشنواره به مینو عزنوی تعلق گرفت.

در بخش مدیر دوبلاژ و صداپیشگی هم سعید شیخ زاده برگزیده شد.

مینو غزنوی در این بخش در سخنانی کوتاه گفت: زمانی که من و همکارانم وارد این سازمان شدیم، اینجا غیر از ساختمان پخش، همه جا خاکی و غیرآسفالت بود و هیچ چیز نبود و ما از آن زمان تا کنون اینجا هستیم. از آقای نقی‌یی مدیر دوبلاژ سیما ممنونم که باعث شد ما دیده شویم.

اهدای جوایز بخش مستند

لوح و تندیس بهترین مجموعه مستند به داوود سماواتی یار برای دست آفریده‌ها در شبکه دو تعلق گرفت. لوح و تندیس بهترین مستند تک قسمتی به هادی نعمت اللهی برای مارش میرا در شبکه سه تعلق گرفت.

لوح و تندیس بهترین کارگردانی هم به جواد قارایی برای مستند ایرانگرد در شبکه یک رسید.

جواد قارایی در سخنانی گفت: از مدیران به خاطر حمایت در این ۱۰ سال تشکر می‌کنم و همچنین از مردم ایران ممنونم. یکی از افتخارات ایرانگرد این است که اورجینال است.

در ادامه مراسم در بخشی با عنوان «ادای دین به جانبازان رسانه ملی» رییس صداوسیما و معاون سیما روی صحنه رفتند و توسط آنها از احمدرضا اسفندیاری و علی رشاد جانباز حادثه تروریستی اهواز تجلیل شد.

همچنین در بخش نکوداشت زنده یاد خشایار الوند با دعوت از از همسر وی و سیروس الوند برادرش از این نویسنده یاد شد و تجلیل بعمل آمد.

بخش برنامه‌های ترکیبی

تندیس و لوح جشنواره به عادل فردوسی پور برای تهیه کنندگی برنامه «نود» رسید.

تندیس و لوح جشنواره در بخش تهیه کنندگی به جواد فرحانی برای برنامه «هزارداستان» رسید.

تندیس و لوح جشنواره در بخش تهیه کنندگی به رامین موسوی ملکی رسید.

در این بخش تندیس برنامه منتخب پرمخاطب از نگاه مردم نیز به رضا رشیدپور برای تهیه کنندگی حالا خورشید رسید.

همچنین در این بخش تندیس برنامه منتخب شاخص از نگاه مردم به برنامه «نود» به فردوسی پور رسید.

عادل فردوسی پور در این بخش عنوان کرد: من خیلی خوشحالم که امسال در سخت‌ترین سال کاری ام دو جایزه گرفتم از استادانی که همه آنها خاک صحنه خورده‌اند. من فرزند رسانه ملی هستم و در این بیست و چند سال همیشه سعی کردم صادقانه کار کنم و خود را مدیون مردم می دانم.

فردوسی‌پور ادامه داد: در سالی که در رسانه ام به من بی مهری شد اینکه کارم دیده شد خیلی برایم ارزشمند است من مدیون مردم هستم و نمی دانم چگونه از آنها تشکر کنم. این جایزه دوم در این سال سخت و عجیب و غریبی که سپری کردم ارزش زیادی دارد.

وی ادامه داد: مردم همیشه به من لطف داشتند، من خیلی منقلب شدم به خاطر سختی‌هایی که در این سال کشیدم اما این جایزه، لطف مردم و سازمان برای من مثل اکسیر است. خیلی تشکر می‌کنم از وزیر محترم ارتباطات از پلیس فتا و ستاد جشنواره و میرباقری سپاسگزارم، این جایزه را مدیون مردم هستم و به مردم تقدیم می‌کنم و امیدوارم لایق لطف مردم باشم.

بخش بهترین اجرا

تندیس و لوح جشنواره در بخش بهترین اجرا به احسان علیخانی برای ماه عسل، محمدجعفر خسروی برای زنده باد زندگی، محمد دلاوری برای پایش و رضا رشیدپور برای حالا خورشید تعلق گرفت.

همچنین تندیس بهترین مجری منتخب مرد باز هم به رشیدپور رسید.

رشیدپور نیز در سخنانی اظهار کرد: من هیچ کاره‌ام از ۷۰ نفر از همکارانم سپاسگزارم. ما در این هیاهوهای خبر از سانحه هواپیمایی که یک ماه اخیر سقوط کرد و سرنشینان آن برای تهیه گوشت رفته بودند غفلت کردیم و من این تندیس را به آنها تقدیم می‌کنم.

محمد دلاوری نیز در سخنانی عنوان کرد: یکی از ملزومات مدل برنامه‌های ما تهدید است. چندی پیش یکی به تهیه کننده ما زنگ زد و گفت اگر من به کارم ادامه دهم حسرت آنتن زنده را بر دلم خواهد گذاشت و من اینجا می‌خواهم این تندیس را به او تقدیم کنم.

احسان علیخانی نیز در سخنانی عنوان کرد: در فکر این بودم که بیایم اینجا و چند گله گی بیان کنم. من شاید ۱۸ ساله بودم که وارد صداوسیما شدم و در شبکه یک وارد کار شدم. من تجربه اجرای این جشنواره را در دور دوم یا سوم دارم و برای اینکه بگویم اوضاع اقتصادی سازمان چقدر خراب است باید بگویم قسط اخر اجرای آن جشنواره را دریافت نکردیم.

علیخانی در بخش دیگر حرف‌هایش گفت: من با مسئولان سازمان صحبت کردیم و فکر می‌کنم اکنون زمانی برای پایان ماه عسل و شروع عصر جدید است. از بودن در کنار داوران برنامه عصر جدید خوشحال هستم.

وی در ادامه به شوخی گفت: من محکومم به مجلل بودن و تشریفاتی بودن.

علیخانی همچنین عنوان کرد: دیروز مصامحمحبه تکان دهنده‌ای از رضا رویگری دیدم که لنگ اجاره خانه هستند. من هم می‌خواهم مدیران را به ملاقاتی با او دعوت کنم و هم می‌خواهم به عنوان یک فرد کوچک هدیه‌ام را به او تقدیم کنم.

در بخش مجری زن، تندیس و لوح به ندا ملکی برای اجرای افتاب شرقی، زینب ابوطالبی برای نیمه پنهان ماه و همچنین تندیس مجری منتخب زن از نگاه مردم به فاطمه امینی برای برنامه مل مل رسید.

در بخش تحقیق و پژوهش تندیس و لوح به توحید اتش بار برای برنامه پایش، در بخش تهیه کنندگی برنامه کودک به حمیدرضا عطارد برای سر سفره خدا، در بخش تهیه کنندگی برنامه نوجوان به سیدمهدی حسینی برای برنامه بازی ویزیون، در بخش گروه تولید تلویزیونی به سعید رضایت کارگردان ماه عسل، در بخش اهتمام به زبان فارسی به علی هنرور تهیه کننده صبح بخیر ایران تعلق گرفت.

همچنین تندیس ویژه پنجمین جشنواره جام جم برای تلاش مستمر در برنامه‌های مناسبتی به فرشاد حسینی برای برنامه صحیفه نور، تندیس ویژه برای مجری مولف و برنامه ساز به مهران مدیری و مصطفی احمدی تهیه کننده دورهمی، تندیس تیتراژ منتخب از نگاه مردم نیز به تیتراژ دورهمی با صدای مهران مدیری تعلق گرفت.

تندیس ویژه پنجمین جشنواره برای برنامه تاثیرگذار با اجرای امیدآفرین رامبد جوان به رامبد جوان و سیدعلی احمدی تهیه کننده خندوانه تعلق گرفت.

رشیدپور در ادامه مراسم پشت میکروفن قرار گرفت و با اظهار خوشحالی از تندیس نگاه مردمی که دریافت کرده است از جمعیت حاضر در سالن درخواست کرد نجم الدین شریعتی، اقبال واحدی و نیما کرمی را تشویق کنند.

بخش مسابقه و سرگرمی

تندیس و لوح جشنواره در بخش اجرای مسابقه به محمدرضا گلزار برای اجرای مسابقه برنده باش رسید.

گلزار در سخنانی گفت: در راه فکر می‌کردم اگر قسمتم بود بیایم بالا از چه کسی باید تشکر کنم. از مردم تشکر می‌کنم که اعتبار سال‌ها کار در سینما و موسیقی و اخیراً در تلویزیون را از انها دارم مردم باعث شدند تا برنده باش یکی از دو برند تلویزیون شود و از مدیران، مردم و طرفدارانم هم تشکر می‌کنم.

تندیس و لوح جشنواره در بخش کارگردانی به مصطفی امامی برای کارگردانی مسابقه پنج ستاره رسید.

تندیس و لوح بهترین مسابقه به ابوذر پورمحمدی و رضا نصیری تهیه کنندگان کودک شو رسید.

بخش آثار نمایشی

تندیس و لوح در بخش تهیه‌کنندگی به ایرج محمدی تهیه‌کننده مجموعه نمایشی «دلدادگان» رسید.

تندیس و لوح در بخش کارگردانی به احمد معظمی کارگردان مجموعه نمایشی «سارق روح» رسید.

تندیس و لوح در بخش فیلمنامه به احسان جوانمرد نویسنده مجموعه «بانوی عمارت» رسید.

جوانمرد در سخنانی گفت: هر مدیری که می اومد اولین گزینه اش این بود که فیلمنامه بانوی عمارت را کنار بگذارد و من امروز خواسته‌ام این است که فیلمنامه‌ها را در شوراها برسی کنید. این فیلمنامه می‌توانست هفت سال پیش ساخته شود. در این سیستم به زحمت فردی بالا می‌آید اینها را آسان از دست ندهید عادل فردوسی پور آسان به دست نیامده است خشایار الوند آسان به دست نیامده بود.

وی ادامه داد: حال آثار نمایشی بهتر می‌تواند باشد، صنف ما فیلمنامه نویسان خیلی زجر می‌کشد. ما نویسنده‌ها خیلی همدرد هستیم و کسی به ما توجهی ندارد. همه می‌گویند چرا فیلمنامه‌ها بد است اما جرا فیلمنامه‌ها بد نباشد؟ ما دستمزد خوب نمی‌گیریم و ذهنمان آسوده نیست.

وی در پایان سخنانش گفت: اگر می‌خواهید تحولی در سازمان بوجود آید فیلمنامه‌ها را دریابید. بانوی عمارت اگر فیلمنامه خوبی شد اثر مهدی روشن روان مدیر سابق گروه فیلم و سریال شبکه سه بود و می‌خواهم برای او دست بزنید.

بخش بازیگر زن

تندیس و لوح بازیگر برتر زن به گلچهره سجادیه برای بازی در مجموعه نمایشی انام رسید.

همچنین مریم مومن بازیگر بانوی عمارت تندیس بازیگر منتخب زن از نگاه مردم را دریافت کرد.

بخش بازیگر مرد

حسین محجوب بازیگر برتر مرد مجموعه نمایشی محکومین تندیس و لوح این بخش را دریافت کرد.

تندیس بازیگر منتخب مرد از نگاه مردم نیز به حسام منظور بازیگر سریال بانوی عمارت رسید.

بخش دستاورد هنری ویژه

در این بخش تندیس و لوح به تیتراژ سایه بان به خوانندگی محسن چاوشی رسید.

تندیس ویژه جشنواره جام جم نیز به مجموعه نمایشی پدر به عنوان اثری تاثیر گذار با محوریت خانواده رسید که از حامد عنقا تهیه کننده، بهرنگ توفیقی کارگردان و مهدی سلطانی و لعیا زنگنه بازیگران دعوت شد که به صحنه بروند.

تقدیر ویژه جشنواره پنجم جام جم با اهدای لوح از بازیگران بچه مهندس صورت گرفت.

تندیس ویژه جشنواره برای اثر جریان ساز در جذب مخاطب تلویزیون به پایتخت ۵ تعلق گرفت و الهام غفوری، سیروس مقدم و محسن تنابنده روی صحنه رفتند تا تندیس‌های خود را دریافت کنند. این تندیس ویژه به انتخاب هیأت داوران و مردم صورت گرفت.

ه خ/ س م

نظر شما
ارسال نظر